Welcome to the Village

 

Dertien nieuwe namen aangekondigd.

welcome_to_the_village_festival

De organisatie van Welcome to The Village maakt een lijst met dertien nieuwe namen bekend, waaronder The Gospel Sessions, Larry Gus, Zebra Katz, De Likt en Monophonics.

The Gospel Sessions
Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ heeft de belofte van een Volume 2 in zich. Ditmaal presenteert de band rond Michelle David meer percussie, strijkers en een orgel in hun muziek. The Gospel Sessions leunt tevens meer op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers, maar die wereldstem van Michelle David blijft het knallende hoogtepunt.

LARRY GUS
Professioneel stuiterbal Larry Gus brengt zijn extatische beats naar ons festival! De ontzettend aanstekelijke Griekse partymachine viel in 2014 met de deur in huis dankzij een paar legendarische festivalshows (Best Kept Secret, Motel Mozaïque, Lowlands). Uit zijn speakers knallen harde beats, groovy baslijntjes en psychedelische samples.

Zebra Katz
Met een loeiharde beat en een clip vol korte schoolrokjes verovert Zebra Katz momenteel het internet als een wervelwind. Hij hypnotiseert het publiek met zijn Queer rap, en wordt door grootheden als Busta Rymes en Azelia Banks luidkeels aangemoedigd.

Monophonics
Monophonics brengt een cocktail van funk en energieke soul, met hier en daar een verfrissend psychedelisch briesje naar Leeuwarden. Gestart als instrumentaal vijftal, maar inmiddels aangevuld met zanger en keyboardspeler Kelly Finnigan, die geheel terecht bekendstaat om zijn gouden strot.

Ash Grunwald
De legendarische blues & roots trailblazer Ash Grunwald komt naar The Village. Hij zit al 15 jaar in het vak en nog steeds vindt hij zichzelf opnieuw uit als artiest. Met zijn nieuwe single Hammer definieert hij zijn visie op de blues anno 2017.

De Likt
De eigenzinnige Rotterdamse hiphopformatie De Likt komt Welcome to The Village op zijn kop zetten. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky opsmuk van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontstond al snel een eigen geluid, waarmee ze ieder publiek platspelen.

Alsarah & The Nubatones
De liefde voor Nubische muziek en het geloof dat soul alle cultuur- en taalbarrières overstijgt maakt Alsarah & The Nubatones een fantastisch collectief. Het resultaat: een muzikale reis door het verre oosten door een stedelijke lens.

Kondi Band
Een oude, blinde troubadour uit Sierra Leone met een duimpiano en een stel fantastische stembanden: Sorie Kondi komt naar Welcome to The Village. Hun geluid is een uiterst dansbare combinatie van een afro-elektronische dansmuziek, met de kondi melodielijnen en trance-ritmes als zomers middelpunt.

Elisabeth
Als God echt een dj blijkt te zijn, dan zou Elisabeth in zijn voorprogramma staan. Elisabeth is de droom van elke dansvloer: stoer, avontuurlijk, supertechnisch en kan alles achter haar draaitafels. De dj uit Leipzig draait net zo makkelijk van techno naar new wave en van elektro naar italo.

Charlie Bones
Met Charlie Bones komt een échte fijnproever naar Leeuwarden: hij is hét gezicht achter de ochtendshow op NTS, the DO!! YOU!!! Show. Sinds jaar en dag draait hij elke ochtend vol humor en passie op werkdagen de vetste platen aan elkaar, van prachtige house tot heerlijke 80s hitjes en laat je kennismaken met de parels uit boogie, soul, house en alles wat groovy is.

Kevin Devine
Troubadour Kevin Devine vertelt zijn persoonlijke verhalen door middel van zijn muziek. Zijn diepe boodschappen zijn vaak tof om naar te luisteren vanwege de haarfijn op elkaar afgestemde drums en gitaren. Van rustige klanken tot het ruigere werk.

Korfbal
Met leden van The Homesick, Creepy Karpis en Leon Harms staat deze band garant voor een meesterlijke opstelling. De Nederlandse underground is al om, het is tijd voor promotie naar de hoofdklasse.

Willie Darktrousers & de Splinters
Willie Darktrousers & de Splinters zijn vies en fruitig. Ze spelen Nederlandstalige garagedoom, swingpunk en noisefolk. Ze komen uit popmetropolen Groningen en Leeuwarden en ze raggen er op los.

Het volledige nieuwe programma op een rij: The Gospel Sessions (NL/USA), Larry Gus (GR), Zebra Katz (USA), Monophonics (USA), Ash Grunwald (AUS), De Likt (NL), Alsarah & The Nubatones (SUD), Kondi Band (SLE), Elisabeth (DUI), Charlie Bones (UK), Kevin Devine (USA), Korfbal (NL),
Willie Darktrousers & de Splinters (NL)

Eerder waren al bevestigd: Franz Ferdinand, Blaudzun, 65daysofstatic, Spinvis, Mighty Oaks, DMA’s, Declan McKenna, Truckfighters, Conner Youngblood, Woodie Smalls, Benjamin Francis Leftwich, Spidergawd, Meatbodies, Death Alley, Black Honey, Aziza Brahim, The Wanton Bishops, Golden Dawn Arkestra, Seramic, Broken Brass Ensemble, Gaye Su Akyol, Twin Peaks, Brutus, Glints, The Vintage Caravan, Hooton Tennis Club.