40UP

Wereldacts in Utrecht en Eindhoven.

Afbeeldingsresultaat voor 40up utrecht 2017

Liefhebbers van pop- en dansmuziek van de afgelopen veertig jaar worden deze zomer op hun wenken bediend. Verdeeld over twee edities presenteert 40UP Zomerfestival een gevarieerd programma van wereldformaat. In Utrecht gaat op zaterdag 24 juni de meeste aandacht uit naar het live-optreden van de Amerikaanse formatie Kool & The Gang.
Een week later op zaterdag 1 juli in Eindhoven sluit de Nederlandse rockband Golden Earring het festival af.

Utrecht
40UP Zomerfestival doet voor het derde achtereenvolgende jaar Utrecht aan. Komende editie vindt plaats op Grasweide Papendorp en krijgt een gevarieerd programma. Op het hoofdpodium is de wereldberoemde Amerikaanse formatie Kool & The Gang headliner met hits als ‘Celebration’, ‘Get Down On It’ en ‘Ladies Night’. Voorafgaande aan deze prachtige afsluiter treden Hot Chocolate (‘You Sexy Thing’), Spargo (‘You And Me’ en ‘One Night Affair’), George McCrae (‘Rock Your Baby’) en Roberto Jacketti & The Scooters (‘I Save The Day’) op.
Op de Upbeat stage zorgen DJ Jean, Erick E, Roog, Jaydee en Jurgen voor zowel classics als de dancehits van tegenwoordig. De rondreizende 40UP show is de derde area.
Daar wordt veertig jaar dansmuziek voorzien van de bijbehorende videoclips door onder andere DJ’s Erik de Zwart, Harry de Winter en Alex van Oostrom.

270174front

Eindhoven
Na het grote succes van afgelopen jaar keert 40UP Zomerfestival terug op Strijp S. Op het podium in de grote tent op het Ketelhuisplein staan zes concerten centraal.
Alle artiesten treden op in een volledige bezetting op een imposant buitenpodium. Bijzonder trots is de organisatie op afsluiter Golden Earring, Nederlands meest succesvolle
band ooit met internationale hits als ‘Radar Love’, ’Twillight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ die iedereen kan meezingen.
Ook speciale aandacht gevraagd voor de 14-koppige Amerikaanse formatie Earth, Wind & Fire Experience met als frontman mede-oprichter Al McKay die met hits als
‘September’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘Let’s Groove’ garant staat voor een dampend dans-feest.
Om het Zomerfestival compleet te maken treden ook The Trammps (‘Disco Inferno’), Spargo, The Real Thing (‘You To Me Are Everything’) en VOF de Kunst op.
Zij worden afgewisseld door de 40UP DJ’s onder aanvoering van Alex van Oostrom en Harry de Winter.

40UP Zomerfestival duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Kaarten voor zowel Utrecht als Eindhoven kosten € 42,50 en zijn nu verkrijgbaar via www.40upzomerfestival.nl