Bevrijdingsfestival Den Haag

Den Haag viert uitbundig Bevrijdingsfestival 5 Mei.

m_3A4A9025

Den Haag was op 5 mei een van de steden waar het Bevrijdingsfestival gevierd werd. Met op het Malieveld muziekoptredens van onder meer Pleun (The Voice of Holland), Diggy Dex, Brainpower, Sabrina Starke en afsluiter Ambassadeur van de Vrijheid, De Staat.

Het Bevrijdingsfestival in Den Haag heeft dit jaar 59.000 bezoekers getrokken. Op het Malieveld alleen al stonden 56.000 mensen. Het Tweede Kamergebouw, dat dit jaar voor het eerst meedeed aan de 5 Mei festiviteiten, mocht 3.000 toeschouwers verwelkomen.

De Staat

Foto Gera Nieland

Volgens de organisatie kwamen er dit jaar opvallend meer jongeren op het festival af dan voorgaande jaren. Vooral het Sena podium mocht naast het Hoofdpodium op extra grote jonge belangstelling rekenen. Ook de breakdance battles zorgden voor veel toeschouwers. Jonge breakdancers lieten daar zien hoeveel skills ze in huis hadden.

Het overwegend kille, grijze weer weerhield de mensen er zeker niet van om naar het Malieveld en de Tweede Kamer te komen.

De prijs voor het meest levendige muziekoptreden gaat zeker naar feestbeest Andy Frasco & The U.N.. Met zijn  ‘Party Blues with a touch of Barefoot Boogie’  en soul, southern boogierock en ska kreeg hij het publiek meteen aan het dansen. Ook dook hij het publiek in en maakte een dansje met de mensen op het veld.

Fotografie: Anneke Ruys