Valerie June

Amerikaanse vocaliste met nostalgische sound in BIRD.

m__GBW4966

Vier jaar geleden stond Valerie June nog op North Sea Jazz Festival, waar haar nostalgische sound diepe indruk maakte op het publiek. Gisteren was ze terug in Rotterdam, mét een nieuw album vol intieme folk, soul, country en blues.

Zoals vaak in BIRD, was dit ook een bijzonder concert om aan terug te denken. Van een Amerikaanse  vocaliste met een nostalgisch en indringend stemgeluid. De sound van de uit Tennessee afkomstige singer-songwriter neemt je mee naar vervlogen tijden: denk Billie Holiday, moonshine en banjo’s rondom een kampvuur. Haar opvallende geluid ademt de blues en soul uit dat tijdperk, maar ook een genre als bluegrass is voor deze southern belle een grote inspiratie.

DSC_0021 copy

Het wordt een gevarieerd concert waar vooral de liedjes van June’s nieuwe album ‘The Order of Time’aan bod komen. Deze zangeres verbaast en vervoert met intieme folk, soul, country, blues en zelfs een vleugje Afrikaans getinte klanken. Anderhalf uur gevarieerde klanken die op je af komen, gebracht door een ongewone stem en een sprankelende persoonlijkheid die anderhalf uur lang een hele zaal weet te vervoeren.

Fotografie: Loes van der Kraats