Anne Vanschothorst

Beautiful World – Anne Vanschothorst CD.

beautiful world

Eens in de zoveel tijd krijg je een luisterschijfje in handen waarvan de muziek je meteen raakt. Beautiful World is zo een album. Anne Vanschothorst is harpiste en componeert minimalistische muziek voor de harp. Haar debuutalbum Ek is Eik verscheen enkele jaren terug en dat was ook een plaat om te koesteren. Omdat de original minimal harp music zo mooi versmelt met spoken word, visuals, natuur/omgevingsgeluiden is Anne Vanschothorst een veelgevraagd muzikante voor audioproducties in film, multimedia en kunstprojecten. Beautiful World is de opvolger van Ek is Eik en de inspiratie ervoor kwam voort uit authentieke muziek, poëzie, film, visual art, natuur en ook de dagelijkse dingen. Schoonheid en troost, liefde en muziek zijn de inspiratiebronnen. Vanaf het eerste nummer word je al gegrepen door de melancholische en meeslepende klanken van harp, clarinet en cello. Je krijgt het gevoel dat je je even kunt afsluiten voor de wereld buiten en je mee kunt laten voeren naar stille, magische plekken. Je realiseert je ook dat deze muziek zo rijk is dat er niet per se een zangstem bij nodig is (al is die hier wel sporadisch te horen met een prachtig resultaat in Why). De klanken spreken voor zich en geven je precies datgene wat je nodig hebt voor een ultieme muziekbeleving. Improvisatie en intuïtie zijn belangrijk voor de muziek van Anne van Schothorst. Ook deze plaat zit weer vol met alleen maar sprankelende pareltjes die alleszins het beluisteren waard zijn. Een groeibriljantje dat alleen maar mooier wordt naarmate je ernaar luistert. Voor meer informatie https://www.harpandsoul.com/ ***** (AR)