Night of the Proms

Joss Stone en Melanie C op Night of the Proms.

(foto Anneke Ruys)

Night of The Proms heeft zojuist de eerste namen voor de editie van 2017 bekendgemaakt. Soulzangeres Joss Stone, voormalig Spice Girl Melanie C en de 16-jarige pianiste Emily Bear vertolken op zaterdag 18 november hun grootste hits in Ahoy in Rotterdam onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Als zestienjarige verraste Joss Stone de muziekwereld met haar spraakmakende debuutalbum ‘The Soul Sessions’. Het album, bestaande uit covers, bereikte drie keer de platina status. Daarnaast is ze vooral bekend geworden door haar soulvolle stem waarmee ze een Grammy won. In haar beginjaren scoorde ze grote hits met o.a. ‘Fell In Love With A Boy’, ‘You Had Me’ en ‘Tell Me ‘Bout It’.

De Britse zangeres deelt het podium met haar landgenote Melanie C, die in de jaren negentig met de de popsensatie de Spice Girls alle verkooprecords brak. Ook solo scoorde ze top 10-hits met ‘Never Be The Same Again’, ‘I Turn To You’ en het duet met Bryan Adams ‘When You’re Gone’. Op Night of the Proms brengt ze zowel solohits als nummers van de Spice Girls ten gehore.

De klassieke artiest dit jaar is de jongste ooit op Night of the Proms. De Amerikaanse Emily Bear, eind deze maand wordt ze 16, speelt al piano sinds haar tweede levensjaar. Ze trad 6 keer op in de ‘Ellen Degeneres Show’, gaf op haar zesde een concert in het Witte Huis, heeft opgetreden in de befaamde Carnegie Hall en componeerde samen met 28-voudig Grammy Award-winnaa r Quincy Jones. Met haar deelname aan Night of the Proms wil ze het publiek naast haar virtuoze pianospel laten aanschouwen hoe je op een klavier de grenzen tussen verschillende muziekgenres kan doen vervagen.

Leona Philippo debuteerde vorig jaar op Night of the Proms en neemt opnieuw de dubbelrol van zangeres en presentatrice op zich. In 2012 brak ze door bij het grote publiek als winnares van het derde seizoen van The Voice of Holland en deelde reeds het podium met sterren als Lionel Richie en Candy Dulfer. In 2016 bemachtigde ze ook nog de Gouden Baton in de dirigeerwedstrijd Maestro.

Voor het derde jaar op rij spelen de muzikanten onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. De vaste waarden Fine Fleur, mister “Proms” John Miles, het achtergrond koor The Pretty Vanillas en de vaste huisband NOTP Backbone zijn ook weer v an de partij. Nieuwe namen worden binnenkort bekendge maakt.

Radio 10 presenteert

Night of the Proms

Zaterdag 18 november 2017 | Ahoy, Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 39, € 43, € 49, € 54 en € 59 (excl. servicekosten)