St. Louis Slim

Rotterdamse band brengt gevarieerd bluesalbum uit.

Empty Places is alweer het vierde album van de Rotterdamse bluesband St. Louis Slim. De formatie kiest voor een breed aanbod van bluessongs, van funky blues tot slowblues, maar ook bluesrock. Van de 10 tracks en 1 bonustracks zijn er 8 eigen songs en 3 covers. De titelsong Empty Places is meteen de sterkste track van het album. De hartverscheurende, zes minuten durende ballad, waarin zangeres Monique Brinkman al haar verdriet over het verlies van haar man neerlegt, overtuigt geheel. Het nummer krijgt extra kracht door de harmonica die het gitaargeluid extra versterkt. Ook indruk maken de track Just A Little Bit, een cover van de bekende bluesklassieker en het jazzy getinte Black & White, waarin vooral de gitaarsolo indruk maakt. In de vette bonus track More Trouble neemt bassist Arno Koster de zang voor zijn rekening en dat doet hij goed. Het zorgt meteen voor de nodige afwisseling qua vocalen. In augustus (25 augustus) en september (16 september) staan releaseparty’s gepland in respectievelijk de Haarlemse Bluesclub en De Bierfabriek in Delft. Met de focus op het nieuwe album, dat dan ook integraal gespeeld gaat worden. Voor optredens en meer nieuws over de band check  je www.stlouisslim.nl en www.facebook.com/St.LouisSlim.nl (AR)