Sweet Bourbon

Band met ‘a new blues sound’ brengt nieuw album uit.

De Nederlandse band Sweet Bourbon bestaat sinds 2014 en bestaat uit acht leden. Een gevarieerd gezelschap, gevormd door ervaren bluesmuzikanten en dat hoor je. In de biografie staat Sweet Bourbon & The Bourbonnettes. Dat laatste duidt op de drie achtergrondzangeressen die de formatie rijk is en die zeker ook een verrijking voor de sound vormen. In 2015 bracht de band de live cd ‘Live At Trianon’uit en liet het publiek kennis maken met a new blues sound. Toetsenist Willem van der Schoof kreeg in 2015 de Dutch Blues Award Toetsenist uitgereikt. De leden hebben verschillende muzikale achtergronden en dat is ook goed terug te horen op het nieuwe album ‘Night Turned Into Day’Behalve vette bluesklanken zijn ook invloeden hoorbaar uit rock, funk, soul en pop. We hebben hier te maken met een gedreven band die hun songs vol passie spelen. Op deze nieuwe cd vind je allemaal eigen nummers van de band. Het zijn er elf in totaal en voorzien van de nodige variatie. ‘Sweet’ klinkt de muziek in geen geval. Dit is meeslepende, bij vlagen ruige blues en de band is ook erg bedreven in gevoelige, slepende bluestracks. Tracks die eruit springen: ‘Texas Woman’, ‘Blue Wonder’, ‘This Year’s Destination’ en ‘Swan’. Live on stage is deze band een ware beleving. Check them out!

www.sweetbourbon.nl