Waterpop

40-jarig Waterings popfestival viert twee dagen feest.

Het jaarlijkse, gratis Waterpop wordt gehouden in het Hofpark in het Westlandse plaatsje Wateringen. Er komen jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers.

De eerste editie van het festival werd gehouden op 1 juli 1978. Daarmee is het een van de oudste, gratis toegankelijke muziekfestivals van Nederland. Waterpop is geboren uit een samenwerking van de Culturele Raad van Wateringen en soci√ęteit Nederland 3. Waterpop werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Waterpop is een echt familie-festival. Dat betekent dat er behalve lokale en internationale bands en acts ook een uitgebreid kinderprogramma in het Hofpark is. Ook theateracts vormen een onderdeel van het gezelligste festival van Nederland.

Dit jaar werd het 40-jarige jubileum gevierd met twee dagen feest. Op de vrijdagavond ging Waterpop los met optredens van onder andere DeWolff en Darlyn. Op de zaterdag overdag om 12.00 uur begon het festival met VOF De Kunst met een muziekoptreden voor kids. Daarna traden onder meer Lucas Hamming, Thijs Boontjes Dans & Showorkest, Broken Witt Rebels en Admiral Freebee aan.

Fotografie: Anneke Ruys