Anouk

Anouk speelt Scheveningse strand plat.

Anouk fans die vrijdag 8 september de regen trotseerden, werden ruimschoots beloond met een ongeëvenaarde show van de Haagse rockdiva. En het was zowaar grotendeels droog tijdens de show.

Het concert van Anouk tijdens het strandconcert Live on the Beach op Scheveningen was nog niet afgelopen of de regen viel weer met bakken uit de hemel. Net als voorafgaand aan het optreden trouwens. Toen druppelden de fans slechts mondjesmaat binnen. Gehuld in regenjassen, poncho’s en meer om zich tegen de ruim vallende regen te beschermen.

 

Maar de weergoden waren Anouk meer dan goed gezind. Vlak voordat de zangeres het podium betrad werd het droog en dat bleef het gedurende het hele optreden. Zo was het strandconcert van Anouk toch nog een groot succes, ondanks de negatieve berichten op het nieuws over mensen die massaal hun kaartjes dumpten. De zangeres lachte het allemaal weg en nam zelfs de NOS op de hak, omdat die eerder op de dag beweerde dat de kaartjes vanwege de weersvoorspellingen massaal gedumpt werden.

Daar was tijdens het concert weinig van te merken want het strand stond bommetje vol. Een 25.000 mensen bezochten het optreden en degenen die er waren maakten een legendarische Anouk-show mee. Een knallend optreden waar alles klopte. Waar veel grote hits voorbijkwamen en waarbij het publiek volledig uit zijn dak ging. Ze zagen een Anouk die optimaal genoot van haar optreden en het enthousiasme van de fans. Een Anouk die de mensen een wervelende rockshow voorschotelt, zoals alleen zij dat kan.

De zangeres vertelde aan het publiek dat ze speciaal voor de show een regenjas had gekocht. Die ging pas aan het einde van het concert uit. Dat was nadat songs als Michel, Jerusalem, Nobody’s Wife, Modern World, Three Days In A Row en tegen het einde ook nog Lost voorbij waren gekomen. Al met al een concert om met een goed gevoel op terug te kijken. (AR)

Fotografie: Anneke Ruys