Elbow

Britse band komt in februari naar Nederland.

Op 26 februari komt de Engelse band Elbow naar Nederland voor een concert in AFAS Live. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 8 september om 10.00 uur.

De bandleden van Elbow groeiden samen op in Manchester en spelen als sinds 1991 samen, sinds 1997 onder de huidige naam Elbow. Voor het debuutalbum ‘Asleep in the Back’ wordt de band meteen genomineerd voor een Mercury Prize. Vanaf dat moment groeit hun populariteit gestaag verder. In 2008 volgt de grote doorbraak met ‘One Day Like This’ van het Mercury Prize-winnende album ‘The Seldom Seen Kid’. In februari 2009 ontvangt Elbow de Brit Award voor beste Britse band.

Begin dit jaar verscheen het nieuwe, zevende studioalbum ‘Little Fictions’. Het album, geschreven en opgenomen in Schotland en Elbows eigen Blueprint Studios in Manchester, is het eerste na het vertrek van de originele drummer Richard Jupp en kwam direct binnen op nummer één in de Album Top 100. Elbow trad vorige maand op Lowlands op waar de show alom lovende kritieken ontving.

Elbow

Maandag 26 feburari | AFAS Live, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 40 (excl. servicekosten)

Foto: Hans Kreutzer