Lety

Mooi jazzy album van zangeres Lety.

Met THE WALLFLOWER lanceert zangeres Lety uit The Bronx in New York, maar woonachtig in Duitsland, haar eerste soloalbum. Lety’s stem, haar persoonlijkheid en haar muziek zijn bijzonder. Geboren in de The Bronx, met Mexicaanse en Porto-ricaanse wortels, waarna ze opgroeide in Europa. Ze werkte samen met vele artiesten: CJ Stone, Tune Brothers, Peter Maffay, Ray Wilson, Martin Kesici en Jazz legende Max Greger senior. Nu is het hoog tijd voor een eigen album van de zangeres die ook  als vocal coach betrokken is bij o.a. de tv-programma’s Popstars, The Voice of Germany, The Winner is (ProSieben en Sat.1). Met THE WALLFLOWER presenteert LETY tien persoonlijke songs over liefde, familie, vriendschap en leugens in een mix van akoestische pop, blues en jazz. THE WALLFLOWER  is een gevarieerd album geworden met vooral een overheerlijke jazzy feel. Haar heldere, krachtige en zachtgevooisde stem sluit perfect aan bij de instrumentale begeleiding op het album. In Beauty of September schildert ze een kleurrijk en sfeervol beeld van de herfst, wanneer de blaadjes vallen en licht langzaam naar donker verglijdt. Wanneer de warme zomer plaatsmaakt voor de geheel eigen sfeer van de herfst. Opvallend is ook het nummer Big River of Dreams waar Lety haar levendige Spaanse rap vermengt met haar eigen kritiek op het leven. Tarantino Dilemma heeft een rokerige sfeer van een achteraf bar, met een jazzy sound als begeleiding. Gypsy Girl is een ode aan het avontuurlijke en rusteloze leven van een reiziger. THE WALLFLOWER is simpelweg een heerlijk album met een fijne jazzy flow en een mooie intieme sfeer.  De plaat wordt afgesloten met het swingende jazznummer The Best Part of Christmas, een Kerstliedje waaraan Lety een geheel eigen touch geeft.  THE WALLFLOWER is authentiek, eigen en bovenal zeer overtuigend **** (AR)

http://evaleticia.com/vita_en.html

http://www.mochermusic.com/momucloud/0014/ewopirhquuiqrqr3498riqu/0014cloud.html