Leonie Meijer

Zangeres en songwriter presenteert album en theatertour.

Dit seizoen presenteert zangeres en songwriter Leonie Meijer haar nieuwe theatertour ‘HIER’. In dit inmiddels derde theaterprogramma maakt Leonie met intieme liedjes en pakkende verhalen het publiek deelgenoot van de reizen die zij het afgelopen jaar in haar eentje maakte door onder meer de zuidelijke staten van Amerika en Ierland.

De première van ‘HIER’ vindt plaats op donderdag 12 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Inspiratie voor de nieuwe tour en haar nieuwe Engelstalige album ‘NJ 123’ dat op 6 oktober uitkomt, vond Leonie in het buitenland. “Ik had het gevoel dat ik echt even weg moest, even resetten. Door in je eentje te reizen krijg je een nieuw perspectief op je leven hier, thuis. Ik wilde al heel lang eens naar de geboortegrond van de blues en country muziek. Eng zo in je eentje, maar enorm bevrijdend! Het heeft me veel gebracht en de basis gelegd voor mijn nieuwe album. ‘NJ 123’ is de eerste release op mijn eigen label en misschien wel mijn meest persoonlijke album ooit.”

Speciaal voor het nieuwe album reisde Leonie samen met pianist/co-producer Ton Snijders en arrangeur Sebastiaan Koolhoven naar Praag om enkele van haar tracks met het The City of Prague Philharmonic Orchestra op te nemen.

De voorstelling ‘HIER’ is een muzikale roadtrip waarbij Leonie haar publiek meeneemt op haar reis. Naast nieuw materiaal is er ook ruimte voor haar eerdere Nederlandstalige nummers zoals ‘Als ik breek’ en ‘Scherven van geluk’. Regie is in handen van Bavo Galama. Leonie wordt op het podium bijgestaan door Hajo Sanders (piano/keys), Jack Pisters (gitaar) en Jaimie van Hek (bas).

Leonie Meijer kreeg in 2011 nationale bekendheid als deelnemer aan The Voice of Holland. in datzelfde jaar verscheen haar debuutalbum ‘Los’, gevolgd door haar tweede nederlandstalige album ‘Luister maar’ (2013). Met haar album en gelijknamige theatershow ‘The Naked Sessions’ kiest Leonie in 2015 bewust voor puur en eerlijk en maakt hiermee grote indruk op zowel het publiek als de vakpers.

‘NJ 123’ is Leonie’s vierde en dit keer volledig Engelstalige album. Luister hier naar de prachtige nieuwe single ‘I Give Up’.

Leonie Meijer heeft in het theater een plek gevonden waar haar liedjes, haar ‘live’ stemgeluid en haar persoonlijkheid helemaal tot hun recht komen.

“Ze is puur, zichzelf en geeft zich bloot met haar prachtige eigen liedjes, haar bijzondere en grappige verhalen én ze is open en breekbaar. Alles doet ze met volle overtuiging” (Theaterparadijs).

http://www.leoniemeijer.com/