Joe Bonamassa & Walter Trout

Bluesgiganten naar Grolloo.

Niemand minder dan Joe Bonamassa en Walter Trout zijn bevestigd voor de aankomende editie van het HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL. Ook Laurence Jones, King Solomon Hicks en Tommy Castro & The Painkillers treden op in Blues Village Grolloo. Meer namen worden op een later moment bekendgemaakt. De derde editie van het bluesfestival vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni aanstaande.

Joe Bonamassa staat wereldwijd bekend als een van de beste gitaristen van zijn generatie. Hij zette maar liefst 16 #1 Billboard Blues Albums op zijn naam, meer dan welke andere artiest ook. In 2016 verscheen zijn laatste studioalbum Blues Of Desperation, gevolgd door twee livealbums: Joe Bonamassa – Live At The Greek Theatre en Joe Bonamassa: Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening.

Walter Trout begon in 1989 een succesvolle solocarrière, na eerder bij Canned Heat en John Mayall’s Bluesbreakers gespeeld te hebben. Hij bracht klassieke albums uit, zoals Life In The Jungle, Walter Trout en Blues For The Modern Daze. Vorig jaar verscheen zijn laatste album We’re All In This Together, vol samenwerkingen met klinkende namen als John Mayall, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd en zijn eigen zoon, Jon Trout.

Laurence Jones wordt vaak geroemd als ‘de toekomst van de blues’. Hoewel slechts 26 jaar oud sleepte hij al meerdere prestigieuze prijzen binnen, zoals Best European Guitarist bij de European Music Awards en maar liefst drie inwijdingen in de Hall of Fame van de British Blues Awards, als Young Artist of the Year in 2014, 2015 én 2016.

Gitarist Solomon Hicks heeft al een hele massa bijnamen. Zijn fans noemen hem vaak ‘King’ Solomon, maar hij werd ook al Lil’ B.B. en East Montgomery gedoopt. Dat alles omdat hij naadloos jazz en blues met elkaar mengt, en al op zo’n jonge leeftijd.

Tommy Castro zette maar liefst zes Blues Music Awards op zijn naam en brengt altijd zijn vaste band The Painkillers mee, die bestaat uit bassist Randy McDonald, toetsenist Michael Emerson en drummer Bowen Brown. Samen spelen ze muziek die gegarandeerd de dansvloer vult en het dak eraf blaast.
HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

Vrijdag 8 juni: Walter Trout, King Solomon Hicks
Zaterdag 9 juni: Joe Bonamassa, Tommy Castro & The Painkillers, Laurence Jones