Ntjam Rosie

Ntjam Rosie – Breaking Cycles.

Ntjam Rosie bracht in 2015 haar succesvolle album ‘The One’ uit. Ook vierde ze haar persoonlijke geluk in de vorm van de geboorte van dochtertje Lizz. Met ‘Breaking Cycles’ blikt de in Kameroen geboren Ntjam Rosie terug op haar carriere en leven tot nu toe. Blij met alles wat ze bereikt heeft, voelt Rosie anno 2017 ook de behoefte aan een nieuwe fase, waarin ze meteen breekt met haar comfortzone. Het resultaat is ‘Breaking Cycles’ waarvoor ze inspiratie putte uit de muziek van onder andere Janet Jackson, Kelela, Erykah Badu en Letta Mbulu. Het resultaat is een groovy klinkend, neo-soul getint en alternative R & B georiënteerd album met daarop 15 meeslepende songs. Een heerlijke plaat die de luisteraar meeneemt naar de sfeer van de nineties & 0000’s (onder meer ‘Take a good look at me’, ‘Incomparable’) maar die je ook soms eventjes transporteert naar kleurrijke Afrikaanse sferen (‘Chant de la foret’, ‘Parafina’ en ‘Afro’) en veel plekken daartussen in. Alle liedjes zijn van de hand van Ntjam Rosie en Vincent Helbers (Flowriders) en dat leverde een overtuigende samenwerking op: dit nieuwe album is een echte aanrader! Eenmaal in de cd speler gaat hij geheid op repeat. ****1/2 (AR)

De cd is behalve via de bekende kanalen ook exclusief verkrijgbaar bij Rosie’s eerste eigen theaterproductie ‘Breaking Beats’: een multidisciplinaire voorstelling met muziek, dans en video art, met haar persoonlijke verhaal als leidraad. Deze gaat op 16 december in première in LantarenVenster in Rotterdam. Check http://ntjamrosie.com/ voor alle data

De cd is als fysiek product exclusief verkrijgbaar bij Rosie’s eerste eigen theaterproductie ‘Breaking Beats’. Daarnaast bestel je ‘m via de bekende kanalen, maar dan alleen als digitaal exemplaar. Voor een ‘echt’ cd’tje kom je dus naar de tour. Check http://ntjamrosie.com/ voor alle aankomende tourdata.