Denise Jannah

Zangeres brengt waardevol eerbetoon aan Mahalia Jackson.

Na het succes van de Mahalia Jackson Kerkentour langs diverse Nederlandse kerken, kreeg deze tour nu een vervolg als theatertour. Denise Jannah brengt daarin een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende nummers van ’the Queen of Gospel’. Op 17 december gaf Jannah een theaterconcert in Dakota, Den Haag.

Denise Jannah is zeker de juiste persoon om de liedjes van Mahalia Jackson te vertolken. Als dochter van een dominee is zij erg bekend met het geloof en met gospelsongs, die ze ook heel graag en passievol vertolkt. Vol intensiteit deed ze dat in Dakota voor een goed gevulde zaal. Er kon meegeklapt en meegezongen worden met de mooiste liedjes, gebracht vanuit Jannah’s geloof. Vandaar dat ze ook zo oprecht klonken, diep raakten en voor veel inspiratie zorgden.

Het was een mooie show, met daarin behalve de prachtige stem van Denise Jannah ook de begeleiding van drie gedreven musici: Danny van Kessel – Piano,
Pieter Althuis – Bas en Walther Muringen – Drums. De middag werd aangevuld met verschillende korte films met daarin interviews uit de jaren zeventig met Mahalia Jackson en ook enkele optredens die de Amerikaanse gospellegende tijdens haar leven deed over de hele wereld. Je ziet haar in een kerk waar de legendarische Dominee Martin Luther King en preek houdt en tijdens een concert in een Scandinavisch land.

Mahalia Jackson was in de jaren zestig en zeventig en is nu nog steeds de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden Gospelzangeres aller tijden. Denise Jannah brengt tijdens de concertreeks een eervolle en geloofwaardige ode aan deze zangeres.

Denise Jannah –¬†Zang
Danny van Kessel – Piano
Pieter Althuis – Bas
Walther Muringen – Drums

Richardo Tuinfort – producent

Fotografie en verslag: Anneke Ruys