Navarone

 

Nijmeegse band rockt Luxor Live plat.

De Nijmeegse rockband Navarone is groter dan ooit. Na debuutalbum ‘Darker Shade Of White’ en opvolger ‘Vim and Vigor’ kwam de Nijmeegse rockband Navarone begin dit jaar met ‘Oscillation’ de derde plaat van de band. Met de releaseshow van het derde studioalbum Oscillation trok de band afgelopen januari nog 1200 bezoekers en vier van de vijf daaropvolgende clubshows waren strak uitverkocht. Dat heeft alles te maken met de aardverschuiving waarmee Oscillation gepaard ging: de vier sterren in de Volkskrant benadrukten nog maar weer eens dat dit al het derde album op rij is waarmee Navarone bewijst één van de beste rockbands van het land te zijn.

Waar single en festivalfavoriet The Lonely Nights soms nog een klein beetje doet denken aan die andere Nijmeegse band, onderscheidt Navarone zich muzikaal vooral door soulvolle seventiesrock met invloeden uit de grunge en alternatieve nineties rock te combineren. En was dat vroeger vooral Led Zeppelin, Pink Floyd en Soundgarden, tegenwoordig behoren ook Fleetwood Mac, Triggerfinger en Aerosmith tot het palet.

Productioneel kon je aan Oscillation al horen dat Navarone weer een grote stap heeft gemaakt. Live is de band op zijn best. Natuurlijk, dat komt voor een deel door die virtuoze gitaartandem Kees Lewiszong en Roman Huijbreghs, maar vooral ook omdat Merijn van Haren gewoon de beste rockzanger van Nederland is. @Luxor Live

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie.nl