Musica Extrema

Ensemble keert terug naar de club waar het ooit begon.

Op 22 december keerde Tango Extremo terug naar de club waar ze ooit hun eerste muzikale voetstappen zetten: De Regentenkamer in Den Haag. Dat doen de muzikanten met een een speciaal samengesteld programma: In de Regentenkamer vond namelijk het eerste optreden van Tango Extremo (tegenwoordig omgedoopt tot Musica Extrema) ooit plaats.

Tijdens hun optreden in de legendarische Haagse locatie, roemt violiste en artistiek leider de locatie, waar zij en de band hele goede herinneringen aan hebben. Schaap laat behalve haar vakmanschap ook haar humoristische kant zien tijdens het optreden. Je kunt zien dat deze mensen al heel lang samenspelen, want op het podium zijn zij als een geoliede ,machine die alles aankan. In de Regentenkamer laten zij een doorsnee horen van de songs die hun hun carriere markeerden en excelleren zij voortdurende op de instrumenten die hen eigen zijn.

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo – die na hun allereerste optreden in de Regentenkamer daar ook huisorkest werd –  een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. Opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek.

Met hun recent uitgekomen album Club Vaudeville ‘duikt Musica Extrema in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, daar waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten. Het album – met eigenzinnig bewerkte beroemde Franse, Duitse en Amerikaanse liedjes van weleer- is op 20 oktober j.l. uitgekomen en een echte aanrader.

@Regentenkame

Tanya Schaap (viool en artistiek leider),
Ben van den Dungen (sopraan saxofoon),
Oleg Fateev (bayan),
Rob van Kreeveld (piano),
Marc van Rooij (contrabas).

Meer informatie over Musica Extrema en Club Vaudeville lees je op:

http://www.incrowdentertainment.nl/musica-extrema/400-musica-extrema-club-vaudeville

Fotografie: Anneke Ruys