De Vrienden van Amstel Live

Evenement pakt groots uit met jubileumeditie.

De Vrienden van Amstel in Ahoy [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Tribe, De organisatie achter de succesformule ‘De Vrienden van Amstel Live’ pakte flink uit tijdens de start van de 20ste jubileumreeks. Het Rotterdamse Ahoy werd wederom omgetoverd tot de grootste kroeg van Nederland. Ieder jaar weer proberen ze nog mooier uit te pakken en dit jaar moest die trede nog wat groter omdat het de jubileumeditie betrof.

Nou uitpakken dat deden ze. Gelijk vanaf het begin maakte de verrassingsact Armin van Buuren er een feestje van. Met veel vuurwerk en een speciale draaiende dj-boot stond de wereld dj letterlijk op zijn kop, en de rest van de tent ook. De Vrienden van Amstel is altijd een feestje, zowel voor het publiek als de artiesten zelf. Velen kijken uit naar dit event, want met name backstage gaat het feest onverminderd voort. Zelf noemen ze het hun verlate nieuwjaarsfeestje. Backstage is er veel tijd om elkaar beter te leren kennen en zo ontstaan er nieuwe vriendschappen en nieuwe samenwerkingen.

Op het podium zingt men elkaars nummers en vormen verrassende dueten. Maar de Vrienden van Amstel is meer dan dat. Het is een ennorm project, alleen al kijkende naar de podiumbouw. Dit jaar met zwevende panelen waar de artiesten gewoon op doorspelen alsof er niks aan de hand is en natuurlijk de prachtige lichtshows tijdens de optredens maken het event meer dan een gezellig avondje uit. Het is met name beleven en genieten van Nederlands beste artiesten op 1 avond.

Dit jaar staat de Vrienden van Amstel 14 avonden in het Rotterdams Sportpales Ahoy. Traditiegetrouw gaat de verkoop voor volgend jaar aansluitend van start.

Fotografie en tekst: Harold Versteeg