Buma Awards

Buma Awards 2018 in Amsterdam uitgereikt.

Martin Garrix was gisteren de grote winnaar tijdens de Buma Awards. Hij viel in Theater Amsterdam in de prijzen in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, voor het meest gedraaide en bestverkochte nummer.

In de top 20 Nationaal behaalde Garrix (Martijn Garritsen) samen met zangeres Dua Lipa de eerste plek met het nummer Scared To Be Lonely dat hij samen met Giorgio Tuinfort schreef en componeerde. Hij scoorde met het nummer ook Internationaal de tweede plek.

Edwin Evers werd onderscheiden met de Gouden Harp en Huub van der Lubbe met de Lennaert Nijgh Prijs.  De Lifetime Achievement Award ging naar Fluitsma & Van Tijn, exact twintig jaar na het winnen van hun eerste Gouden Harp.

Dit jaar waren er vooral veel winnaars in de genres urban en dance. Artiesten als Ronnie Flex, Boef en Lil’ Kleine vielen hier in de prijzen. @Buma Awards

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl