Birgit Schuurman

‘A Fool For Love’ het lang verwachte nieuwe album van Birgit Schuurman.

Na tien jaar druk te zijn met andere activiteiten als theater, films en series heeft Birgit Schuurman weer eens een album uitgebracht, en wat voor eentje. ‘A Fool For Love’ is een autobiografische plaat geworden met daarop veel dingen die haar bezighouden in het leven. Er staan liedjes op met thema’s als liefde, emoties, verlangen, vriendschap, over terugkijken en vooruitblikken. Qua sound is het een sfeervolle popplaat geworden met hier en daar een fijne 80’s sound. Een tekstueel hoogtepunt is ‘Sweet Surrender’, een mooie ballad die Schuurman voor haar zoontje schreef. Ook van hoog niveau is de single ‘Fuel My Fire’ het nummer dat als eerste op de cd staat en eerder ook als single uitgebracht werd. Een overtuigend liedje dat door toevoeging van de extra strijkersarrangementen een speciale dimensie krijgt. Ook op ‘Amplify’ zijn strijkers toegevoegd en dat levert wederom een sfeervolle track op met wederom een 80’s geluid. Als afsluiter is gekozen voor de mooie ballad ‘Take Me Back In Time’ een nostalgische terugblik: Birgit Schuurman met enkel pianobegeleiding. En zo staan er nog veel meer bijzondere songs op dit album. Zoals het een na laatste liedje, het dromerige ‘Stranded’ of nummer zeven op de cd, het sferische ‘Amplify’. ‘A Fool For Love’ is een mooi comeback album van Birgit Schuurman geworden. Hoe vaker je ernaar luistert, hoe mooier het wordt. **** (AR)