La Pegatina

Spaanse band lanceert wervelend nieuw album.

De Spaanse mestizoband La Pegatina viert dit jaar haar 15-jarig jubileum en dat wordt uitbundig gevierd worden met een gloednieuw album ‘Ahora O Nunca’. La Pegatina -afkomstig uit Barcelona- is wellicht één van de mooiste emotionele explosies op het podium. Hun optredens pakken massa’s mensen in en overal waar het zevenkoppig collectief staat veranderen festivals en muziekzalen in grote latin party’s . Hun muziekfeest zit vol energie en geluk. Wereldwijd heeft La Pegatina  al meer dan 1000 concerten in slechts 15 jaar gegeven in 30 landen (waaronder Mexico, Ecuador, Uruguay, Chili, Japan, Canada). In Nederland is deze band ook geen onbekende: o.a. Lowlands (’10 , ’12), Parkpop (’11), Pinkpop (’13), Bevrijdingsfestival Zwolle (’13), Bevrijdingspop Haarlem (’16), Paaspop Schijndel (’13, ’14, ’17) en vele NL concertzalen.

Het nieuwe album heet ‘Ahora O Nunca’ en La Pegatina flirt hier wederom met Latijnse ritmes en speelt een high energy mix van Rumba Catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. Het zijn klanken waar je geen moment op stil kan blijven staan. Iedere track zit vol vrolijke vibes die je meteen inpakken.  De band werkt erop samen met verschillende artiesten, zoals Will and the People (‘Stand and Fight’), Macaco ( ‘Ahora O Nunca’), Los Caligaris (‘Y Volar’) en Eva Amaral (‘La Tempestad’) wat nog een extra wervelende dimensie aan de muziek geeft. Je krijgt meteen de zomer in je hoofd en hebt zin in zonnige festivals en zonovergoten stranden…Vamos a gozar el ritmo de La Pegatina! **** (AR)

De eerste twee singles van het album ‘Ahora O Nunca’ zijn verschenen:

Single La Tempestad feat. Eva Amaral

Lyric video Y Volar feat. Caligaris (uit Argentinië)

Deze link geeft een goed beeld van La Pegatina en het feestje wat zij kunnen bouwen!

* Discography:
“Al Carrer!”, auto-edited 2007
“Via Mandarina”, Kasba Music 2009
“Xapomelön”, Kasba Music 2011
“Eureka!”, Kasba Music 2013
“Revulsiu”, Warner Music 2015
“La Gran Pegatina Live”, Warner Music 2016

Bandleden:
– Rubén Sierra “Pegatina”: zang en gitaar
– Adrià Salas: zang en gitaar
– Ovidi Díaz “Movidito”: cajon, percussie
– Ferran Ibáñez: bas en contrabas
– Axel Magnani: trompet
– Romain Renard: accordeon en gitaar
– Sergi López: drums

https://www.lapegatina.com