LIFE I LIVE

In de Haagse binnenstad worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor het tweedaagse muziekfestival THE LIFE I LIVE op Koningsnacht (donderdag 26 april) en Koningsdag (vrijdag 27 april).

Op beide dagen spelen meer dan 60 live acts vanaf podia verspreid over het gehele stadscentrum. Voor de tweede maal in haar historie wordt THE LIFE I LIVE dit jaar voortgezet op Koningsdag met een volwaardig muziekprogramma én tal van randactiviteiten. Headliners van het festival zijn o.a. Kraantje Pappie, Tim Knol, Gallowstreet, Roxeanne Hazes, Pete Philly, The Brahms, Andy Frasco en Death Alley. THE LIFE I LIVE is gratis toegankelijk.

NIEUWE ACTS OP KONINGSDAG
In samenwerking met 3voor12 Den Haag en Paardcafé is er op het laatste moment een extra podium in het leven geroepen op Koningsdag. Op het Kerkplein, pal naast de Grote Kerk, geeft een vijftal opkomende en veelbelovende Nederlandse artiesten die dag acte de présence: NYNDE, Goodnight Moonlight, The Stangs, Tape Toy en Pip Blom. Tijdens Koningsnacht is het Kerkplein the place to be voor elektronische muziek met Dazion, Batobe, Tom Trago en Kornél Kovács.

EMBASSY FESTIVAL STAGE
Naast de nieuw bevestigde namen klinkt er op Koningsdag muziek vanaf Lange Voorhout, Hofplaats, Grote Markt, Grote Marktstraat en zijn de winkels in de binnenstad opengesteld. Het podium aan de Hofplaats staat op Koningsdag geheel in het teken van Embassy Festival, waar een fijne selectie internationaal georiënteerde artiesten een voorproefje geeft van het gelijknamige mondiale evenement dat ieder jaar plaatsvindt in het eerste weekend van september. Embassy Festival komt eveneens uit de koker van PROOOST, de organisatie achter THE LIFE I LIVE.

DANSEN MET DE NACHTBURGEMEESTER

Op THE LIFE I LIVE krijgen bezoekers de unieke kans te dansen op de zonnige klanken van kersverse Haagse nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch. Op 18 maart jl. is van Schuylenburch beëdigd in zijn nieuwe functie waarmee hij Hofstad’s nachticoon René Bom opvolgt. Tijdens Koningsnacht staat de nachtburgemeester achter de decks op het Lange Voorhout, waar hij onder zijn artiestennaam Sunny Sjoerd een sfeervolle silent disco host.

COMPLETE LINE-UP THE LIFE I LIVE 2018
Donderdag 26 april 2018: EUT, Tim Knol, Kraantje Pappie, Bon Voyage Organisation, Gallowstreet, Dr. Meraki, Evil Empire Orchestra, Pete Philly, Son Mieux, Niko, The Homesick, Marc O’Reilly, Los Paja Brava, DJ Friss, Sunny Sjoerd & Friends, Batobe, Dazion, Kornél Kovács, Tom Trago, Supersonic Blues, The Lumes, The Yawpers, Death Alley, Brutus, Convoi Exceptional, Small Time Crooks, Fets, Jean Paul Rena & The Space Invaders From The Unknown, Mysterious Blues Bastards, Kevin Orduña, Thomas Hensbroek, No Justice, Get The Funk Outta My Kitchen, New Dosis Audio, Garden Mum, James Burki, VXUY, Banana Savannah, DJ Mariposa, DUO BENALI, Bennie Beenham.
Vrijdag 27 april 2018: The Howlin’, Roxeanne Hazes, Luminize, The Brahms, Piñata, Boka de Banjul, Koffie, Andy Frasco, Kel Assouf, L’Chaim, NYNDE, Goodnight Moonlight, The Stangs, Tape Toy, Pip Blom, The Streetbeat Empire, Ragmob, DJ Tijmen.