Madeline Bell

Zangeres geniet optimaal van optreden met Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Op 28 april is International Jazz Day. Dat werd bij ons gevierd in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen waar zangeres Madeline Bell een eerbetoon bracht aan haar grote helden Ray Charles en Stevie Wonder.

De begeleiding was in handen van het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een van de beste jazzorkesten van Europa. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscène behoren.

Ook was er een speciale bijdrage van de charismatische mondharmonica virtuoos Hermine Deurloo. Het werd een bijzondere avond waarbij Madeline Bell (75) opvallend genoot van haar optreden in het mooie Zuiderstrandtheater.  Als een jong meisje dartelde ze over het podium, maakte lol met de muzikanten en zong vol enthousiasme. Met veel golden oldies van artiesten waar de zelf een bewonderraar is: Ray Charles (‘Hit The Road Jack’, ‘Unchain My Heart’ en ‘Georgia’om er een paar te noemen) en Stevie Wonder (onder meer ‘For Once In My Life’, My Cherie Amour’ en Isn’t She Lovely’’ )’. Allemaal songs die de tand des tijds hebben weerstaan en zeker gebracht door Madeline Bell en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in een nieuw jasje werden gestoken.

Het werd een avond om niet te vergeten, waar meegeklapt en sporadisch meegezongen werd, maar vooral veel te genieten was.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys