Matthew Crosby

Zanger met special guests in Amsterdams Torpedo Theater.

Zaterdagavond 14 april stond Matthew Crosby (bekend van The Common Linnets) voor een ingelast concert naar het Torpedo Theater (het kleinste theater van Nederland!) en hij nam ook een aantal special guests mee!

Samen met zijn Common Linnets maatje Jake Etheridge stond Matthew al 3 keer eerder in een uitverkocht Torpedo, maar solo timmert hij ook aardig aan de weg. De afgelopen maanden stond de Amerikaanse singer-songwriter in het voorprogramma van de uitverkochte tour van Jacqueline Govaert en in september is hij te bewonderen op het podium van de 3e editie van het Twentse Tuckerville Festival.

Matthew komt uit een muzikale familie en begon al op jonge leeftijd met het maken van zijn eigen muziek. Zijn afkomst is dan ook goed terug te horen in zijn combinatie van folk en country. In 2016 bracht hij de solo-EP ‘Take Only What You Can Carry In Your Hands’ uit en binnenkort verschijnt er weer nieuw werk van de zanger uit Nashville.

Hij had aangekondigd een aantal special guests mee te brengen, maar niemand kon vermoeden hoe bijzonder deze gasten zouden zijn. Yori Swart, Douwe Bob en Jacqueline Govaerts kwamen een aantal liedjes zingen in dit theater met een geweldige akoestiek. Ook het mooie duet van Matthew en Jacqueline werd opgevoerd. Een meer dan mooie avond voor alle aanwezigen.

Fotografie: Esmee Burgersdijk