Tabanka

Energieke en feestelijke funaná uit Cabo Verde.

De zomer is in aantocht en daar past het nieuwe album van de Rotterdams/Kaap-verdische formatie Tabanka helemaal bij. Funaná op zijn best horen we hier: lekker meeslepend en opbeurend want met de klanken van Tabanka zijn de zorgen voorbij en gaat de zon weer schijnen, ook tijdens regenachtige dagen. De mannen van Tabanka zijn geinspireerd door Kaapverdiaanse artiesten van een oudere generatie, zoals Code di Dona, Bulimundo, Américo Brito en Bitori en dat hoor je terug op deze CD. Funaná ontstond oorspronkelijk vanuit de muziek die door afstammelingen van slaven werd meegebracht, waarna het vermengd werd met hedendaagse pop en jazz. De basis van deze sound zijn de gaita (accordion) en het raspende geluid van de ferrinho, die bespeeld wordt als een Caribische guiro. Op ‘Spertador’staan 10 swingende nummers in totaal met featurings van Grace Evora, Chando Grasiosa, William Araujo en Ze Carlos. Je krijgt meteen zin om deze formatie op een live-podium te zien. Je krijgt dan een uitbundige liveshow gepresenteerd waar je onmogelijk op stil kan blijven staan! **** (AR)

https://www.facebook.com/tabankaofficial/