Appelpop

Oude bekenden en nieuwe namen op festival.

Appelpop maakt het programma weer wat avontuurlijker met oude bekenden en jonge honden. Met vier nieuwe namen op het GRATIS festival kan het publiek gaan genieten van nummer 1-hits van Ronnie Flex & Deuxperience; van Johan die na bijna tien jaar eindelijk weer terugkeert naar het podium met een langverwacht nieuw album; van Lucas & Steve die als dj duo over de hele wereld knallende shows neerzetten; en van Jacqueline Govaert die elke keer weer met haar charmes en liedjes het publiek volledig weet in te pakken.

Met zijn band staat de liveshow van Ronnie Flex & Deuxperience als een huis en boekt hij met elk nummer dat hij uitbrengt ongekende successen. De grootste zalen en podia trekt hij steevast vol met fans die elke noot meezingen op hits als ‘Energie’, ‘Niemand’ en ‘4/5’. Met de giga megahit ‘Blijf Bij Mij’ in duet met zangeres Maan, lijkt hij alleen maar nieuwe records te breken. Vol gas dus om het feestje en de populariteit van deze jongen bij te benen.

Na bijna tien jaar afwezigheid brengt 2018 een nieuw begin voor de band Johan. De heren gaan gewoon verder waar zij in 2009 stopten. Er waren te veel stukken, teksten, beelden en geluiden die schreeuwden om in JHN-songs te worden gegoten. Zo is de bekende ‘Johan sound’ ook weer te horen op de gloednieuwe plaat ‘Pull Up’. De harten die Johan in 2002 en 2007 al veroverde op Appelpop gaan ook dit jaar dus geheid weer sneller kloppen.

Met de toevoeging van het Nederlandse dance dj duo Lucas & Steve gaan we gegarandeerd knallend de zomer uit. Van Mexico tot China, dit duo uit Maastricht reist de hele wereld over met hun explosieve sets en aanstekelijke refreinen. ‘Up Till Dawn’ werd vorige zomer niet alleen een zomerse monsterhit, maar leverde uiteindelijk zelfs twee keer platina op. Met andere tracks als ‘Summer On You’ (met Sam Feldt & Wulf), ‘Keep Your Head Up’ en ‘You Don’t Have To Like It’ scoren ze hit na hit.

Bijna twintig jaar geleden maakte Appelpop voor het eerst kennis met Jacqueline Govaert als onderdeel van Krezip. De zangeres groeide mee met het gratis festival en nu haar derde solo plaat uit is, keert zij terug naar Appelpop. Op ‘Lighthearted Years’ kijkt Govaert terug op de onbezonnen tienerjaren met Krezip. Geen beter moment dus om haar terug te halen naar Appelpop.