Boy George & Culture Club

Formatie met The Life Tour: Starring Boy George & Culture Club naar Nederland.

Grammy Award-winnaars Boy George & Culture Club staan op 28 november met ‘The Life Tour: starring Boy George & Culture Club’ in AFAS Live, Amsterdam. Na meer dan twintig jaar en 150 miljoen verkochte singles en albums is 2018 hét jaar van de comeback van Boy George & Culture Club. De band had in de jaren ’80 wereldwijde successen met o.a. ‘Karma Chameleon’, ‘Do You Really Want To Hurt Me’ en ‘I’ll Tumble 4 Ya’. ‘The Life Tour’ viert de grote successen en de grootste hits, maar staat ook in het teken van nieuwe muziek (van het nog te verschijnen album). De kaartverkoop start op vrijdag 18 mei om 10:00 uur via Ticketmaster.

Culture Club werd in de begin jaren ’80 opgericht door Boy George, Ron Hay, Mikey Craig en Jon Moss. De frontman van Culture Club, de Britse singer / songwriter Boy George, wordt wereldwijd gezien als een van de meest iconische en invloedrijke artiesten aller tijden dankzij zijn androgyne uiterlijk. George ontving onlangs de Ivor Novello lifetime achievement award voor zijn bijdrage aan de muziekindustrie. Als de eerste multiraciale band met een openlijk homoseksuele frontman, heeft Culture Club een enorme fanschare opgebouwd en vele records neergezet. Ze waren de eerste band sinds The Beatles waarvan er drie singles uit een debuutplaat de Amerikaanse Top Tien haalden. Anno 2018 is de groep goed voor meer dan 50 miljoen verkochte albums en meer dan 100 miljoen verkochte singles, zijn ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame lijst met 500 nummers die de basis hebben gelegd voor ‘rock and roll’ en hebben ze tientallen awards gewonnen.

‘The Life Tour’ omvat meer dan 40 shows in Amerika, 10 shows in het Verenigd Koninkrijk en nu worden er ook Europese shows toegevoegd aan grootse comeback-tour van de groep. George over de tour: “We put together an amazing show that is going to be filled with hits and fabulous memories, we know it will be hands down this year’s best night out.”@Greenhouse Talent