Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy ontroert met solo optreden in Nieuwe Kerk Den Haag.

Soulzanger en singer-songwriter Jeangu Macrooy tourt momenteel met zijn soloprogramma langs acht bijzondere kerken in Nederland. Gisteren stond hij in een volle Nieuwe Kerk in Den Haag.

Jeangu Macrooy kennen we behalve van zijn veelbesproken debuutalbum ‘High On You’ en zijn rol van Judas in de tv-productie The Passion ook van zijn dynamische tours met band. Hij stond ermee in grote Nederlandse zalen en ook op Noorderslag, Lowlands en North Sea Jazz. Na die dampende en dansbare shows is het nu tijd voor een terugkeer naar de basis: naar de stem, de gitaar en de liedjes. De singer-songwriter met de gitaar die in acht verschillende kerken mooie folksongs brengt met soms een religieus tintje.

De zanger is in het bezit van een betoverende stem die het publiek in de Nieuwe Kerk helemaal stil krijgt. Je kunt een speld horen vallen en puur genieten van de songs die met deze akoestiek een extra bijzondere lading krijgen. Het zijn kwetsbare nummers met persoonlijke verhalen daarin verwerkt. Soms springt ook de emotionele vonk over en hoor je mensen zachtjes hun tranen onderdrukken. Jeangu vertelt ook persoonlijke verhalen over zijn dromen en de stap naar volwassenheid die hij heeft moeten maken op de weg naar succes.

Een bijzonder optreden waarbij de mensen een uur en een kwartier lang volledig geboeid zitten te luisteren.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys