Tom Browne

Trompettist bouwt funkfeestje in Paard Den Haag.

Tom Browne aka ‘Mr. Jamaica Funk’ stond gisteren in Paard Den Haag. Met zijn swingende band maakte hij er op 30 mei een waar dansfeest van.

Tom Browne is al sinds de jaren 70 één van de grote jongens op de trompet. Hij is bedreven in jazz, maar ook in funk, disco en r & b. kan met jazz, funk, disco en R&B. In het Haagse Paard is het vooral funk wat hij brengt. Voor een kleine, doch enthousiaste menigte in de Kleine Zaal gebeurt dat. Browne voelt zich als een vis in het water op het podium en is klaar om het publiek te geven waar ze voor gekomen zijn.

Browne omringt zich met een strakke band met zangeres Joyce San Mateo als zijn muzikale rechterhand op het podium. Zij heeft vocaal heel wat in huis en etaleert dat tijdens het optreden. Net als de virtuoze bassist Jay-Tee Teterissa-Malawau en de rest van de muzikale giganten toetsenist John Reyna, gitarist Levy Simon en drummer Davy Andy Henket die tijdens het concert regelmatig soleren.

Na een drie kwartier is het tijd voor het onvergetelijke nummer ‘Funkin’For Jamaica’, een song die uiteraard bij de aanwezigen bekend is. Browne laat zich gedurende het meer dan anderhalf uur durende optreden niet alleen zien en horen als legendarische trompettist, maar ook als entertainer die het publiek in zijn greep heeft. Iedereen danst en swingt mee op de meeslepende klanken.

Na afloop verspreiden de bandleden zich onder het publiek en worden selfies gemaakt met de fans. Voor iedereen heeft Browne een vriendelijk woord en neemt hij uitgebreid de tijd voor een praatje of een handtekening.

Fotografie en verslag Anneke Ruys