Trixie Whitley

Singer-songwriter met indrukwekkend optreden in LantarenVenster.

Trixie Whitley omarmt de kwetsbaarheid van singer-songwriters en de individualiteit van punk rock tot een geheel eigen vocabulaire. Vol zelfvertrouwen werkt de Belgisch/Amerikaanse artiest op het snijvlak tussen introspectie, avant-garde en pure onvervalste pop. Elektronica, gospel, alternatieve pop, R&B, rock versmelten achteloos samen onder een overkoepelende visie.

Al vanaf zeer jonge leeftijd koestert Trixie Whitely haar unieke creatieve geest. Als driejarige maakte ze al haar debuut op het podium samen met haar vader, de internationaal geprezen liedjessmid Chris Whitley. In plaats van op haar familieachtergrond te leunen, jaagt Whitley fervent eigen interesses na. Ze begon met drummen toen ze tien was, en slechts een jaar later werd Whitley de jongste resident DJ in België ooit op het gebied van underground electronica, free jazz, ambient instrumentals en hiphop.

Rond haar vroege tienerjaren toerde ze met verschillende theaters en danscollectieven door heel Europa. Het vorige album, het spannende popmeesterwerk Porta Bohemica, is alweer twee jaar geleden uitgebracht. Whitley’s derde plaat Lacuna komt binnenkort uit. Ze schreef alle muziek in een studio in Brooklyn, New York en nam op met Run The Jewels-producer Little Shalimar. @LantarenVenster

Fotografie: Eric van Nieuwland