A Perfect Circle

Amerikaanse formatie in december naar Nederland.

Op zondag 9 december komt het Amerikaanse A Perfect Circle naar AFAS Live in Amsterdam. Onlangs verscheen het langverwachte vierde album van de band genaamd Eat The Elephant.

Eind vorig jaar kwam A Perfect Circle plots met nieuwe muziek. Dit nummer genaamd The Doomed was de aanloop naar het nieuwe en vierde album van de band. In april van dit jaar bracht de band het nieuwe album Eat The Elephant uit. Hun eerste album sinds veertien jaar. Met dit nieuwe album op zak gaat de band, geleid door Billy Howerdel (Ashes Divide) en Maynard James Keenan (Tool, Puscifer), op tournee door America en Europa. Morgen spelen ze sinds lange tijd weer in Nederland met een show op Pinkpop.

In 1999 richten Billy Howerdel en Maynard James Keenan A Perfect Circle op. De band is uitgegroeid tot een grote naam in het rock/metal genre. Het idee achter de band is een wisselende samenstelling met ieder album. Na bijna twintig jaar en vier albums later heeft de band dan ook heel wat verschillende leden gekend waaronder: Troy Van Leeuwen (Queens of the Stone Age), Paz Lenchantin (Zwan) en Jeordie White (aka Twiggy uit Marilyn Manson). De huidige bezetting is Howerdel, Keenan, James Iha (Smashing Pumpkins), Jeff Friedl en Matt McJunkins (Ashes Divide, Puscifer). @Mojo Concerts

A Perfect Circle
Zondag 9 december, AFAS Live, Amsterdam