Arcade Fire

Fotoserie: Arcade Fire Live in Ahoy.

Arcade Fire in Ahoy Rotterdam, The Netherlands [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

De Canadese indierockband Arcade Fire gaf op maandag 11 juni een concert in Rotterdam Ahoy. De Infinite Content tour is gebaseerd op de release hun vijfde album Everything Now. De gelijknamige single werd direct 3FM megahit en als Top Song bestempeld op NPO radio 2.

Arcade Fire in Ahoy Rotterdam, The Netherlands [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Voorheen was de band al te zien op verschillende festivals. De tour in 2018 is de eerste sinds lange tijd waarmee ze in verschillende concertzalen staan. Het werd een gedreven optreden met onvergetelijke momenten. Zoals het nummer ‘Rebellion( ‘Lies’) wat ze opdroegen aan wijlen burgemeester Van der Laan, wat een van zijn favoriete nummers was. Verder kwamen nummers als We Don’t Deserve Love, Wake Up, After Life, The Suburbs en Neon Bible voorbij in de set.

Arcade Fire in Ahoy Rotterdam, The Netherlands [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten in die tijd al vijf keer een plaat uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook zijn uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. Afgelopen zomer was Arcade Fire onder andere te vinden op de main stages van Rock Werchter en Best Kept Secret. @Mojo Concerts (tekst)

Fotografie: Harold Versteeg