Den Haag Outdoor Festival

Den Haag Outdoor Festival raast over Haags Zuiderpark.

Na een succesvolle eerste editie gaat op zaterdag 18 augustus 2018 opnieuw het dak eraf tijdens het Den Haag Outdoor Festival. Met vijf podia en een brede line up is er voor ieder wat wils. Veteranen als Michel de Hey (Nighttown), Rob Janssen (Parkzicht), Joey Beltram en Haagse held Warren Fellow draaien dikke techno & house classics naast live-acts als De Kraaien en zanger Dries Roelvink. Met de beste techno, techhouse, (deep)house, urban, eclectic, classics en disco belooft ’t weer één groot spektakel te worden!

Asta stage
De voormalige Haagse club AStA heeft tijdens het Den Haag Outdoor Festival een eigen podium. De club, tot 2009 gehuisvest in het gelijknamige theater aan het Spui, stond in de jaren negentig bekend om haar line up van grote namen als Armin van Buuren, DJ Tiësto, Carl Cox en Sander Kleinenberg. Op de AStA Stage komen dit jaar onder anderen Erick E, Chris Rox, DJ Jurgen en Boy Boogie hun sets draaien.

Mystery guest
Naast techno en deeptech zijn twee podia ingericht voor verschillende house-, urban- en live-acts. Zo komen onder anderen de Haagse rappers De Kraaien, Dyna en Billy the Kit een vet feestje bouwen. Meezingen op een bak foute liedjes? Ook dit jaar zal de bekende tattooshop Stay Classy Tattoo “Het Grote Foute Feest” met karaoke organiseren. Hier vind je onder anderen Dries Roelvink, Haagse volkszanger John Medley en een Mystery Guest. Wie dit is blijft uiteraard nog even geheim.

Chillen, nassûh en zweven
Tussen het feesten door is er genoeg plek om even lekker te chillen. In een hangmat aan de waterkant geniet je van een koud biertje, mooi wijntje of een fijne cocktail. Trek gekregen van het dansen? Het spreekt voor zich dat “Lekkâh nassûh” op een Haags festival belangrijk is. De organisatie zet dan ook een food court van formaat neer. Hier haal je bijvoorbeeld een zoete snack bij Hemelse Poffertjes, een echt Haags patatje bij Uncle John, een pizzapunt van Wood pizza of de French Dog (winnaar ‘Lekkerste Hotdog van Nederland’) bij Chez Jan. Geen moeilijk gedoe, wel kwaliteit en voor ieder wat wils. Niet bang om “ovâh je zuigâh” te gaan? Voor bezoekers die van een beetje actie houden staan er attracties als een zweefmolen en een springkasteel op het terrein.

Tekst en foto’s: MissPublicity/Den Haag Outdoor Festival