Pokey LaFarge

Pokey LaFarge laat vervlogen tijden herleven.

 

Op 4 juni gaf de Amerikaanse zanger en instrumentalist Pokey LaFarge een concert in de Grote Zaal van Paard Den Haag. Dat werd swingen, ragtimen en rock ‘n rollen en zo nu en dan ontroerd raken.

Vanaf het moment dat Pokey en zijn bandleden het podium betreden, is de sfeer daar. Het publiek is klaar voor een onvergetelijke avond. Want als er iets is dat Pokey en zijn mannen kunnen is een zaal opzwepen, inpakken en positiviteit overbrengen. Wat een vibe en wat een sfeer!

Maar voordat het zover is worden we eerst getrakteerd op een bijzondere support. De rijkelijk getatoeerde Meschiya Lake brengt al een concert op zich. De charismatische zangeres serveert een mengeling tussen singer-songwriter en western swing, country, New Orleans Jazz en dixieland. Met haar authentieke stemgeluid weet ze het publiek goed op te warmen voor wat komen gaat. Dit smaakt zeker naar meer voor een compleet optreden en niet zoals nu slechts een handjevol songs om het voorprogramma te vullen.

De charismatische Pokey LaFarge is een bijzondere artiest die je meteen raakt, al vanaf het moment waarop hij zijn eerste catchy klanken het publiek in gooit. Dan word je getransporteerd naar jaren twintig en dertig sferen. We horen tijdens het optreden een brede selectie van LaFarge’s verschillende albums zoals Wanna be Your Man, Something In The Water, en het emotionele Josephine, Goodbye Barcelona, Rotterdam (over een van zijn favoriete steden), Devil Ain’t Lazy en het uiterst dans- en meezingbare LaLa. Vergeet ook niet de extreem getalenteerde begeleidingsband die mede de sound bepalen. In een woord: geweldig!

Je voelt het keer op keer: hier is een authentiek artiest aan het werk die diep weet te raken. De brede groep fans (van jong tot ouder) geniet met volle teugen en laat zich graag betrekken in Pokey’s boeiende verhalen met een lach en een traan. De Riverboat Soul van LaFarge is aanstekelijk en meeslepend. Je bent er instant van overtuigd en kunt er geen genoeg van krijgen. Dit mag nog uren doorgaan! Totdat na ruim anderhalf uur echt een einde komt aan deze onvergetelijke avond, waarna vast iedereen die erbij was met een positief gevoel naar huis gaat.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys