Raphael Saadiq

Groot R&B- en soulicoon op 7 november 2018 naar Rotterdam.

Het is alweer zeven jaar terug dat R & B en soul icoon Raphael Saadiq op North Sea Jazz stond. Op woensdag 7 november 2018 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Raphael Saadiq is een veelzijdig talent. Zo speelde hij op jonge leeftijd als bassist met Prince tijdens de ‘Parade Tour’. Hij richtte vervolgens de rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee Saadiq als leadzanger grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Zijn solodebuut ‘Instant Vintage’ (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy’s genomineerd. Ook als producer maakte hij naam.  Hij produceerde voor grootheden als D’Angelo (zijn Grammy-winnende album ‘Untitled’), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu.

Zijn laatste album ‘Stone Rollin’ (2011) stamt alweer uit 2011. Saadiq was simpelweg te druk met het produceren van muziek voor andere artiesten en series als Issa Rae’s ‘Insecure’ en de documentaire ‘Step’. Nu werkt Saadiq gelukkig volop aan zijn eigen muziek en kijkt er erg naar uit om weer op de bühne te staan.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Motel Mozaique Concerts, BIRD, LantarenVenster, Rotown en Theater Rotterdam

Raphael Saadiq + support
Woensdag 7 november 2018
Theater Rotterdam, Schouwburg
Grote zaal, staan- en zitplaatsen (ongeplaceerd)
Zaal open: 19.00 uur | Aanvang: 20.00 uur

Foto: Mel D. Cole MEDIUM