Mavis Staples

Gospellegende met ontroerende show in Theater Rotterdam.

Tijdens het uitverkochte concert gisteren van Mavis Staples in Theater Rotterdam kwamen veel kippenvel momenten voorbij. De soul- en gospellegende mag dan bijna 79 jaar zijn, op het podium voelt ze zich nog als een vis in het water. Mavis Staples is still going strong en hoe! Ze weet nog steeds hoe ze een publiek moet inpakken met songs met een boodschap en veel hoop en liefde.

Nummers van haar laatste album If All I Was Was Black kwamen voorbij, net als songs van het legendarische gospel familiecollectief The Staples Singles, waar Mavis Staples in de 60é en 70’s een belangrijk onderdeel van uitmaakte. Met als een van de hoogtepunten van de avond de bijna tien minuten durende klassieker ‘I’ll Take You There’ met een optimale participatie tussen Mavis, haar gedreven begeleidingsband en het publiek dat uit volle borst meedeed.

Fotografie: Loes van der Kraats