The Wailers

Uniek Openluchtconcert van The Wailers in Zuiderparktheater.

Op 31 juli staat er een absoluut legendarische band in het Haagse Zuiderparktheater: niemand minder dan The Wailers!

Het is een formatie met een revolutionaire sound, een band die over heel de wereld toerde met niemand minder dan Bob Marley, en de opdracht kreeg om zijn muziek levend te houden.

We hebben het natuurlijk over The Wailers! Ze gaan door met muzikale geschiedenis schrijven en komen op 31 juli naar Den Haag voor een speciaal openluchtconcert in het Zuiderparktheater. Het belooft nu al een onvergetelijke avond te worden, die je niet mag missen!

Tussen 1973 en 1980 traden The Wailers op met reggae-koning Bob Marley. Na zijn overlijden in 1981 werd het de missie van Familyman en Junior om de band bij elkaar te houden, precies zoals Bob had gevraagd: “By doing that, you keep me alive through the music.”

Bob Marley boekte grote successen met The Wailers. Er werden meer dan 250 miljoen recordings verkocht, 1977’s Exodus werd uitgeroepen als beste album van de eeuw in 1999 door Time Magazine én Spin Magazine zette hen op #4 van de beste band óóit. Dit is natuurlijk niet alles, maar het is wel duidelijk hoe succesvol de band was en altijd zal blijven, dankzij hun creatieve, onderscheidende en tijdloze muziek.

Als een hommage aan medeoprichter en drummer Carlton ‘Carly’ Barret presenteren The Wailors Aston Barret Jr. op drums. Het is overweldigend hoe hij presteert in de inspirerende, legendarische stijl van zijn oom. De zanger, Joshua David Barret, is een Rastaman van levensstijl en cultuur en weet je te raken met de krachtige boodschap van Bob. Hij brengt liefde en eenheid over door zijn interactie met het publiek.

Wie ook op het podium staan zijn zangeressen Sherma McGregor (dochter van I Three Judy Mowatt) en Hassanah, veteranen Owen ‘Dreadie’ Reid op gitaar/bas en Noel Davey op keyboard. En natuurlijk live-technicus Dennis Thompson, de man die tijdens hun hoogtij jaren in de 70s al verantwoordelijk was voor het geluid in stadions, clubs en studio’s. @Paard Den Haag