CHER

CHER – DANCING QUEEN CD recensie.

Na haar entree in de bioscoopfilm Mamma Mia! ‘Here We Go Again’ besloot zangeres en actrice Cher om de liedjes van ABBA nieuw leven in te blazen. Het vervolg op de ABBA musical film uit 2008 blijkt een gigantische hit in de bioscopen en bracht in de eerste weken van de release al 96 miljoen dollar op. Met haar legendarische stem verraste Cher in de film met haar grootse entree vanuit een helicopter terwijl ze het ABBA-nummer ‘Fernando’ brengt. Daarmee werd voor de zangeres het idee geboren voor een compleet studioalbum boordevol ABBA hits. Veel ABBA-fans fronsten in eerste instantie de wenkbrauwen, want aan de liedjes van ABBA komt niemand! Nu is het afwachten wat ze van het hele album vinden. Cher vond het in ieder geval het een perfect idee om met deze ABBA-songs haar comeback te vieren want het laatste album van de zangeres, ‘Closer To The Truth’, dateert alweer van vijf jaar terug. Ze moest voor de cd ‘Dancing Queen’ een keuze maken uit de vele liedjes die de popgroep ABBA tijdens hun succesvolle carriere opgenomen heeft. Geen gemakkelijke opgave! Toch is het gelukt met een selectie van tien songs uit het repertoire van de Zweedse popformatie, op geheel eigen wijze gezongen door Cher. De nummers klinken op geen enkele wijze gedateerd en zullen uiteindelijk voor de fans van zowel Cher als ABBA een welkome aanvulling vormen op hun collecties. ‘Dancing Queen’ is een heerlijk album geworden, gevuld met liedjes waar de nostalgische 70’s vibe vanaf druipt : positiviteit ten top. Hoogtepunten? In ieder geval CHER’S eigen versie van ‘Gimme! Gimme! Gimme! en het door Mr. ABBA Benny Anderson himself geproduceerde ‘Fernando’: ronduit briljant! ‘Dancing Queen’ is de perfecte plaat die je op wervelende wijze door de aankomende herfst zal loodsen.