Death Cab For Cutie CD Recensie

Death Cab For Cutie – Thank You For Today.

Thank You For Today is alweer het negende album voor de Amerikaanse formatie Death Cab For Cutie uit Seattle, onder leiding van frontman Ben Gibbard. Vanaf de eerste tonen voelt het als sfeervolle, melancholieke plaat waar getracht wordt met met verschillende stijlen te experimenteren. Zo roept het synthpop liedje Summer Years ook een Pet Shop Boys sfeertje op, net als When We Drive, terwijl Gold Rush een lekkere zonnige 60’s popgroove tentoonstelt en het emotionele 60 & Punk over een zestigjarige punker die vol weemoed terugblikt op zijn vroegere, wilde leven. DCFC maakt met Thank You For Today een soort rentree, na de wat minder enthousiast ontvangen Codes and Keys (2011) en Kintsugi(2015) en met deze laatste het vertrek van medeoprichter Chris Walla. Thanks You For Today kun je zien als een mooie gitaarpop plaat met een zeer licht tintje psychedelica. Thank You For Today is gewoon een prettig in het gehoor liggende popplaat met daarop tien overtuigende liedjes voorzien van mooie teksten, waarmee de band erin slaagt om dat extra kippenvel effect te produceren. ****(AR)