Night of the Proms

Night Of The Proms maakt programma compleet.

Britse soulzanger Seal en Al McKay´s Earth, Wind & Fire Experience maken het programma van Night of the Proms 2018 compleet. Zij delen op zaterdag 17 november het podium in Rotterdam Ahoy met Suzanne Vega, Milow, gitarist Petrit Ceku en John Miles.

Seal begint zijn carrière in de jaren negentig als zanger in de Engelse housescene. Samen met Adamski scoort hij dan een grote hit met Killer. Vanaf dat moment gaat het snel en haalt Seal de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten met zijn single Crazy. De singles Future Love Paradise, The Beginning en Kiss From A Rose belanden in de top 10. Seal verkoopt meer dan 30 miljoen albums wereldwijd en ontvangt tientallen prijzen, waaronder drie Brit Awards en vier Grammy’s.

Na het uiteenvallen van Earth Wind & Fire eind 1983, vormde Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay in 1990, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay´s Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. Boogie Wonderland, Let’s groove en September (meer dan 347 miljoen streams op Spotify) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd Boogie Wonderland nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Al McKay houdt de legende die Earth, Wind & Fire is tijdens zijn optredens springlevend en trakteert het publiek op een mix van soul, funk, jazz- en discomuziek en combineert deze stijlen tot een eigen sound.

De klassieke artiest dit jaar is Petrit Ceku, een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo. Hij veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals o.a. het State Hermitage Orkest van St. Petersburg. Hij won verschillende internationale gitaarcompetities waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië. @Mojo Concerts

Foto Seal: Paul Barendregt

Radio 10 presenteert

Night Of The Proms

Zaterdag 17 november 2018 | Rotterdam Ahoy