Rachel Kramer

Rachel Kramer  brengt debuutalbum uit.

Rachel Kramer ken je misschien van de televisietalentenjacht Starmaker (begin jaren 90), toen zij met de groep K-otic grote hits scoorde. In 2009 doet Rachel mee aan X-Factor waar zij tweede wordt. De afgelopen jaren stonden in het teken van groei en verandering. Ook was er in 2016 een succesvolle reunie van K-otic in AFAS Live en een deelname aan The Voice. Maar nu is het voor Rachel Kramer het moment om haar eigen droom na te jagen. Deze maand verscheen haar album ‘Home’.

Rachel pakte zichzelf flink aan en dat resulteerde in het debuutalbum, dat er ruim vijftien jaar lang maar niet kwam, maar nu toch een feit is. Het werd een plaat vol popnummers met een ‘country vibe’. Geïnspireerd door o.m. Adele en Dolly Parton werkte Rachel samen met songwriter Hebe Vrijhof aan eigen nummers. De liedjes zijn deels opgenomen in het mekka van de countrymuziek, Nashville (USA), met lokale muzikanten die speelden met o.a. Etta James en Dolly Parton. Vanaf oktober is Rachel in de theaters te zien met ‘Nashville Night’.

Als klap op de vuurpijl mocht Rachel tijdens haar verblijf in Nashville optreden in het legendarische The Bluebird Cafe, waar haar helden haar zijn voorgegaan.

Rob Crosby (Lady Antebellum, Ilse de Lange, Waylon) tekende voor de productie van de Nashville-songs. In Nederland is producer Jack van de Ven (Alain Clark, Giovanca, Waylon) degene geweest die een belangrijke stempel drukte op de overige nummers van ’Home’ : een mooi album met daarop 14 songs in totaal. Nummers over Rachel’s leven, toen en nu, de verandering die ze meemaakte, haar relatie en over haar dochtertje van vier.  Enkele hoogtepunten: ‘You And Me’, ‘See My Life’en ‘Back On The Roas’.

Luister hier naar de eerste single van het album:

Fotografie – Naomi/Jamie Studio

www.iamrachelkramer.com