The High Kings

Grootste Irish folkband komt weer naar Nederland.

☘️ Irish Folk Band of the Year
In Ierland zijn The High Kings zonder twijfel de grootste Irish folkband. Meteen na hun eerste album ontvingen ze de titel Irish Folk Band of the Year, en hun vier daarop volgende albums bereikten de platinum status. In 2018 vieren ze hun tienjarig bestaan, en hun greatest hits album Decade kwam binnen op de hoogste plaats in de hitlijsten en bleef daar vervolgens een aanzienlijke tijd staan. Ze verkochten honderden shows in Ierland en de Verenigde Staten uit. In 2017 verkochten the High Kings hun Benelux tour nagenoeg volledig uit. En daarom komt de band terug naar de Benelux!

☘️ The true heirs of Ireland’s folk heritage
Ierland werd eeuwen lang geregeerd door High Kings, totdat in 1169 een einde kwam aan hun hegemonie. Daarna werden hun heldendaden alleen nog bezongen in de wereld van mythen, sagen en legenden. Totdat Finbarr Clancy, Martin Furey, Brian Dunphy en Darren Holden in Dublin bij elkaar kwamen en The High Kings vormden. Met de Ierse muzikale traditie in hun genen: Finbarr als zoon van één van de legendarische Ierse 60s band The Clancy Brothers, Martin als zoon van één van The Fureys, Brian en Darren komen allebei uit de succesvolle Riverdance dansproductie. Inmiddels is George Murphy in de voetsporen van Martin Furey getreden, die de band in 2017 verliet.

☘️ Energieke optredens
Dat de mannen een feestje kunnen bouwen, is een ding dat vast staat. Met energieke concerten maken ze hun reputatie als fenomenale liveband meer dan waar. De bezielde multi-instrumentalisten bespelen samen meer dan 13 instrumenten. Op hun repertoire staan eigen nummer, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele Ierse sing-a-longs als The Wild Rover, The Leaving of Liverpool, Whiskey in the Jar, Fields of Athenry en meer. Soms in een The High Kings-jasje, soms niet. Altijd een feest om bij te zijn!

The High Kings live beleven? check dan de aankomende optredens:

The High Kings Dutch Tour 2018
Oct 26, 2018 | Podium Kloosterhof, Hoogerheide | Uitverkocht | Info
Oct 27, 2018 | Theater Figi, Zeist | Tickets
Oct 28, 2018 | Lourdeskerk, The Hague | Tickets
Oct 29, 2018 | Radio 5 Live Optreden, Hilversum
Oct 31, 2018 | Podium, Hoogeveen | Tickets
Nov 1, 2018 | Melkweg, Amsterdam | Tickets
Nov 2, 2018 | Podium Reimerswaal, Rilland | Tickets