Average White Band

Schotse funk- en soulband voor drie concerten naar Nederland.

De legendarische Schotse funk- en soulband Average White Band komt voor drie concerten naar Nederland. Average White Band is welbekend van hun tijdloze megahit ‘Pick Up The Pieces’. Sindsdien is de band niet meer weg te denken uit het jazz- en soullandschap.

Average White Band weet invloeden van Herbie Hancock, Cannonball Adderley, Marvin Gaye, James Brown en Stevie Wonder samen te voegen tot een authentieke soulvolle melange. Met hun hit ‘Pick Up The Pieces’ wist de band wereldwijd bekendheid te vergaren.

Bij deze hit bleef het echter niet, er volgden verschillende tracks die bovenaan de charts belandden. Denk hierbij aan legendarische hits als ‘Queen Of My Soul’, ‘Let’s Go Round Again’ of ‘School Boy Crush’ – een nummer dat tevens veelvuldig gesampled is en hiermee een niet te ontkennen bijdrage aan het hiphop en R&B0-genre heeft geleverd. AWB behaalde meerdere gouden & platinum albums en Grammy nominaties.

De Schotse band komt naar Nederland onder leiding van oerleden Alan Gorrie en Onnie McIntyre, aangevuld door Freddy V & Cliff Lyons op hoorn, Rocky Bryant op drums, Rob Aries op toetsen en vocaal Brent Carter (ex-zanger van Tower of Power).

Vandaag de dag is Average White Band nog steeds een absoluut begrip in de soulmuziek, die wereldwijd een divers publiek van alle generaties weet aan te trekken. @Greenhouse Talent tekst en foto

03.10.2019 Doornroosje, Nijmegen
Verkoop vanaf 30.11.2018 om 10:00 via www.doornroosje.nl
TICKETS
04.10.2019 Paard, Den Haag
Verkoop vanaf 30.11.2018 om 10:00 via www.paard.nl
TICKETS
05.10.2019 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 30.11.2018 om 10:00 via www.ticketmaster.nl
TICKETS