Glen Hansard

Zanger voor twee concerten naar Koninklijk Theater Carré.

Op 29 en 30 april 2019 komt Glen Hansard voor twee concerten naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Eerder kondigde Hansard al een show in Carré aan, op 7 maart 2019, en deze verkocht in enkele minuten uit.

De shows in april zijn onderdeel van een Europese Tour die Hansard met zijn band gaat ondernemen. Deze tour start op 7 maart 2019 in Amsterdam en eindigt op 19 mei in Berlijn.

Glen Hansard is een van de oprichters van de Ierse folk band The Frames, die in 2015 hun 25 jarig jubileum vierde. Hij is tevens de helft van The Swell Season. Samen met pianiste Marketa Irglova schreef hij onder die naam in 2007 de muziek voor de film Once, waarin hij zelf ook een rol speelde. Het nummer Falling Slowly uit de film ontving de Academy Award voor Best Original Song. In 2013 werd de film bewerkt voor Broadway als Once, The Musical, en deze won acht Tony Awards, waaronder de hoogste muziekprijs zelf en een Olivier Award in Londen voor Outstanding Achievement in Music.

Hansard bracht begin dit jaar Between Two Shores, zijn derde solo-album, uit. Between Two Shores volgt het in 2015 voor een Grammy genomineerde album Didn’t He Ramble en zijn solo debuut Rhythm and Repose uit 2012 op.

In het voorjaar van 2019 wordt een nieuw album van Glen Hansard verwacht.