Kim Wilde

Kim Wilde heerst in uitverkocht Gebr. de Nobel: Fotoserie.

De Britse zangeres Kim Wilde is ondanks haar lange tijd in de muziek nog steeds erg populair. Ze doet momenteel een tour langs verschillende Nederlandse theaters en zorgt steeds voor volle zalen.

In de 80’s bestormde Kim Wilde met haar heerlijke new wave hits de Europese hitparades. Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’ en ‘Never trust a stranger’. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. Eerder dit jaar stond ze nog op Parkpop Saturday Night en gaf ze concerten in onder meer TivoliVredenburg en het Haarlemse Patronaat.

Gisteren stond de zangeres in Gebr. de Nobel in Leiden voor een uitverkochte zaal (met Pyr in het voorprogramma). Daar bleek al snel hoeveel fans – meest veertigers en vijftigers – Kim Wilde nog heeft. Die zingen haar hits van weleer uit volle borst mee en genieten ook van de liedjes van haar nieuwe album ‘Here come the aliens’ dat een half jaar geleden verscheen. Maar het zijn toch de golden oldies die het ‘m doen: ’Kids in America’, ’Chequered love’, ’Cambodia’, ’View from a bridge’, die zijn allemaal te horen en meer.

Voor haar Here come the aliens tour heeft Wilde een volledige band meegenomen. Zeven muzikanten maar liefst en al net zo gedreven als Kim zelf. Die staat in een strak leren pak op het podium. Bijna een handelsmerk want ze dost zich graag uit in leer tijdens optredens, wat haar overigens goed staat. Het wordt een gezellig concert in Leiden waar niet alleen de zaal maar ook de artiest optimaal geniet.

Fotografie: Maarten Ederveen