The Mavericks

Neotraditional country-band naar Amsterdam.

Op zaterdag 2 maart komen The Mavericks naar Amsterdam. De Amerikanen spelen een show in AFAS Live.

In Nederland begon het succes van The Mavericks vooral met de hit Dance The Night Away uit 1998. Voor die tijd had de band echter al een tijd succes in thuisland Amerika dankzij hun combinatie van stijlen als Americana, country, Latin en rockabilly en de smaakvolle songwriting van frontman Raúl Malo. In 2004 besloot de band de instrumenten aan de wilgen te hangen om zich met andere projecten bezig te houden. Sinds 2012 zijn The Mavericks weer bij elkaar en ze hebben een missie, zo laat Malo weten: “Ik wil graag een plek creëren waar mensen echt samenkomen, ongeacht de leeftijd, huidskleur of religie.”

Vorig jaar verscheen Brand New Day, het meest recente album van de band en tevens het eerste album op hun eigen label Mono Mundo Recordings. Het album bevat een mix van nummers die zowel het gevoel van de jaren 90 hits vangt als dat van het nieuwe werk sinds de reünie. Afgelopen februari speelde de band in een uitverkocht 013 en ook op Bospop eerder dit jaar speelde de band voor een volle festivaltent. @Mojo Concerts
THE MAVERICKS
Zaterdag 2 maart 2019 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €54,88 (incl. servicekosten)