ZAZ

ZAZ – Effet Miroir CD recensie.

De Franse singer-songwriter ZAZ (echte naam Isabelle Geffroy) wordt gezien als een van de grootste Franstalige zangeressen van dit decennium. Haar laatste album Paris (release 2015) verkocht wereldwijd meer dan 860.000 stuks. Zij werkte daarop onder meer samen met Quincy Jones, Charles Aznavour en ook met Pablo Alborán. ZAZ heeft een jazz-achtergrond en dat is ook regelmatig terug te horen op haar nieuwe – vierde – studioalbum Effet Miroir. Het is een mooie mix geworden van chanson, jazz en soul, maar ook latin en pop. Maar liefst vijftien tracks staan er op de nieuwe, zeer veelzijdige plaat van ZAZ, die ook wel een dubbelalbum had kunnen zijn. Met ‘Effet Miroir’ (spiegeleffect) levert ZAZ een sterk persoonlijk album af waarop de zangeres de luisteraars kennis laat maken met de tegenstrijdigheden die ze dagelijks in zichzelf tegenkomt. De plaat werd opgenomen in Parijs, Brussel en Montreal. “Alles wat we zien in de wereld is onze eigen interpretatie van de wereld, gezien door onze eigen lens. Datgene waar we van houden en waar we een hekel aan hebben, wat ons boos maakt en datgene wat we creeeren. Voor mij is elk nummer op het album als een wandeling over het levenspad. De titel verwijst naar de afgelopen acht jaar die ik onderweg of bij concerten wereldwijd doorgebracht en alle ontmoetingen en lessen die daaruit voortkwamen” zegt ZAZ over het album, waarop ze nieuwe luisteraars kennis maken met haar bijzondere, ietwat hese stemgeluid en haar mooie composities. Soms zijn dat ballads dan weer dansbare tunes met pareltjes als het deels Spaanstalige, latin getinte ‘Que Vendra’, ‘St. Valentin’, ‘Demain C’est Toi’en de mooie, gesproken afsluiter ‘Laponie’. ‘Effet Miroir’ is een album dat alleen maar mooier wordt naarmate je het vaker beluistert. ****(AR)

‘Effet Miroir’ verschijnt op 16 november 2018.

Eerder dit jaar stond ZAZ voor het eerst in Nederland in een uitverkochte grote zaal van Tivoli Vredenburg. Daar verraste ze het enthousiaste publiek met een verrassend optreden.

Op 12 februari 2019 komt ze terug naar Nederland voor een show in de AFAS Live. Ditmaal zal ze met volle bezetting op het podium staan om haar bestaande én nieuwe songs in volle glorie te kunnen spelen.

https://zazofficial.com/en/