Mariah Carey All I Want For Christmas Is You Concert

Mariah Carey brengt Amsterdam in Kerstsferen

Het regende gisteren kunstsneeuw, kerstbomen, gospelklanken en niet te vergeten een hele hoop kerstklassiekers. Mariah Carey weet daar wel raad mee en veranderde Ziggo Dome in een vrolijke kerstparade met alles erop en eraan.

De fans in Amsterdam moesten even wachten op de entree van de ‘grande dame’ van de kersthits. Pas tegen half tien betrad ze het podium, uitgedost in een jurk vol glittergoud. Het decor van de show was volledig in kerstsferen want de volgens Mariah haar favorite time of the year moest een echt kerstsausje krijgen. Het publiek in Ziggo Dome ging goed mee in de decembertrend. Velen hadden zich kleurrijk uitgedost met rood witte mutsen, foute kersttruien en lampjes.

Het was al snel duidelijk: Mariah kan het nog steeds: de lange langgerekte uithalen die we van haar gewend zijn. Ze werd er tenslotte beroemd mee en is ook vandaag de dag vocaal nog supersterk. Mensen die hoopten haar grootste hits te horen, werden misschien toch een klein beetje teleurgesteld. Het ging deze avond echt om de kerstsongs, met aan het einde een enkele ‘gewone’ hit als ‘We Belong Together’ en ‘Heroe’.

Tijdens het kerstconcert verkleedde Mariah zich enkele malen en gaf tijdens die intermezzo’s het gospelkoor, de muzikanten of een groepje kids de gelegenheid om zich te laten horen. Behalve om de diva zelf ging het ook om de sfeer en die was heel goed. De mensen waren duidelijk in voor een avondje favoriete kerstsongs van hun heldin, maar gingen pas optimaal uit hun dak tijdens de toegift en dat was natuurlijk een sfeervolle en wervelende versie van haar monsterhit All I Want For Christmas Is You’. En toen was het concert na anderhalf uur toch echt afgelopen en kon het publiek zich opmaken voor een koude nacht. (AR)