Parkpop Saturday Night 2019

Skunk Anansie, Tears For Fears en Nile Rodgers & Chic naar festival.

Foto: Anneke Ruys

Parkpop Saturday Night maakt de eerste namen bekend en zet daarmee gelijk de toon voor 2019. Skunk Anansie, Tears For Fears en Nile Rodgers & CHIC zijn de veelbelovende eerste namen van het festival. De Saturday Night programmering van Parkpop is in 2019 op zaterdag 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag.

Skunk Anansie
In tegenstelling tot hun grootste hit is de Britse rockband Skunk Anansie allesbehalve weak. Sinds de oprichting in 1994 breekt de band, die bestaat uit de iconische zangeres Skin, gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson, door alle mogelijke barrières. Dat hoor je en dat voel je, wanneer je luistert naar hun alom geprezen studioalbums met hits als Brazen (Weep), Hedonism (Just Because You Feel Good) en Weak, of uit volle borst meeschreeuwt tijdens hun intense liveshows.

Foto: Esmee Burgersdijk

Tears For Fears
Tears For Fears belichaamt het kenmerkende geluid van de jaren ’80: sfeervolle, tot in de puntjes geproduceerde dansbare synthesizerpop. Het duo schudde de muziekwereld flink op met hun inmiddels legendarische releases The Hurting (1983) en opvolger Songs From The Big Chair (1985) en hits als Everybody Wants To Rule The World, Shout en Mad World.

Nile Rodgers & CHIC
CHIC brak in 1978 door met wereldhits als Le Freak en Est-ce Que (C’est CHIC). Door het grote succes van CHIC groeide Rodgers uit tot een veelgevraagd producer en songschrijver. Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Let’s Dance van David Bowie, We Are Family van Sister Sledge, Like A Virgin van Madonna en Get Lucky in samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams. Tijdens de altijd dansvloer vullende liveshows van het collectief komen zowel alle bekende CHIC-hits als andere meezingers uit het oeuvre van Nile Rodgers aan bod. @Mojo Concerts

PARKPOP SATURDAY NIGHT
Zaterdag 29 juni 2019 | Zuiderpark, Den Haag
Aanvang: 14:15 – 23:15 uur